Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: در ماه ۶ قانون هوای پاک بر الزام معاینه فنی خودروها تاکید شده که متاسفانه وضعیت معاینه فنی خودروها در استان وضعیت مناسبی نیست و تعداد خودروهای فاقد معاینه زیاد است، در قانون آمده به ازای هر روز تردد خودروهای بدون معاینه باید جریمه ثبت شود.

سیدمهدی مصطفوی در نشست هم اندیشی پیرامون ظرفیت های اجرای قانون هوای پاک در استان مرکزی اظهار کرد: از ابتدای امسال تا امروز متاسفانه ۴۸ روز آلوده در استان ثبت شده که سال گذشته در این بازه، ۳۰ روز بوده است و مجموع روزهای آلوده سال گذشته ۱۶۵ روز بوده که امیدواریم امسال از این رقم گذر نکنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در خصوص بررسی اجرای قانون هوای پاک، سازمان حفاظت از محیط زیست کشور سامانه ای را طراحی و اجرا کرده که تمامی دستگاه هایی که در این قانون دارای مسئولیت هستند، باید اطلاعات خو د را بارگذاری کنند که روش ساده ای نیز در این سامانه لحاظ شده است. تا پایان فروردین ماه دستگاه ها اطلاعات خود را برای بارگذاری ارائه دادند که ۵۷ درصد بارگذاری در استان انجام شده بود و مجددا مهلتی از ابتدای خرداد تا ۲۳ خرداد تمدید شد که سایر دستگاه ها این اطلاعات را بارگذاری کنند.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تصریح کرد: در ماده ۶ قانون هوای پاک بر الزام معاینه فنی خودروها تاکید شده که متاسفانه وضعیت معاینه فنی خودروها در استان وضعیت مناسبی نیست و تعداد خودروهای فاقد معاینه زیاد است، در قانون آمده به ازای هر روز تردد خودروهای بدون معاینه باید جریمه ثبت شود.

مصطفوی ادامه داد: اگر این جریمه اعمال شود قطعا اثر بازدارندگی مهمی خواهد داشت اما موردی از جرائم خودروها در این موضوع انجام نشده است.

وی اضافه کرد: ۵۷ درصد عوامل ایجاد آلودگی اراک مربوط به خودروها است و در حوزه از رده خارج کردن خودروها، قانون تعبیر مناسبی نداشته، در گذشته سن فرسودگی خودرو داشتیم اما با تغییر قانون سن فرسودگی خودرو برای خوردوهایی است که نتوانند گواهی معاینه فنی دریافت کنند.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان در خصوص ماده ۱۱ قانون هوای پاک افزود: در این ماده به استقرار واحدهای صنعتی اشاره شده و یکی از مهمترین مواد قانون هوای پاک این ماده است، متاسفانه از طرفی آلودگی هوا را مطرح می کنیم و از طرفی به دنبال استقرار صنایع بزرگ در اطراف اراک هستیم که حداقل ۵ ابر پروژه از جمله نیروگاه آلومینیوم سازی و توسعه نیروگاه شازند و احداث شهرک صنعتی در منطقه ۷۰ قله اراک در اطراف اراک قصد بارگذاری دارند که می توانند آلودگی هوا را تحت تاثیر قرار دهند.

مصطفوی خاطرنشان کرد: طرح بروزرسانی طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک انجام شده و سناریوهای کاهش آلودگی نیز تدوین شده که در کارگروه کاهش آلودگی مطرح و در آخرین جلسه مقرر شد با حضور دستگاه های اجرایی ذیربط و سمن ها این سناریوها بومی سازی شود که ۲۵ راهکار برای کاهش آلودگی اراک به تایید رسیده که امیدواریم اجرایی شود.

وی اضافه کرد: برای اولین بار نرم افزار پایش آلودگی هوای کشور در خصوص اعلام وضعیت هوا راه اندازی و در گوشی های اندرویدی قابل استفاده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی محیط زیست استان مرکزی معاینه فنی خودروها قانون هوای پاک کاهش آلودگی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۵۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان

ماه هوای پاک، هر سال از ابتدای می آغاز می‌شود و در طول یک ماه تلاش‌ها برای کاهش آلودگی هوا افزایش پیدا می‌کند. استرالیا، استونی، فنلاند، ایسلند و نیوزلند دارای پاک‌ترین هوا و چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش و هند نیز کشورهایی با آلوده‌ترین هوا در جهان هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، هوای پاک هیچ‌گونه آلاینده مضری ندارد و مردم می‌توانند با صرف زمان و تلاش، کمک قابل‌توجهی به پاک‌تر شدن هوای داخل و خارج خانه‌هایشان کنند. سردرد، سرفه و بیماری‌های تنفسی مانند آسم ناشی از هوای کثیف است و تنفس آلودگی هوا می‌تواند باعث آلرژی، حملات قلبی، سرطان و سکته شود. ماه هوای پاک جشن مهمی است که مردم را تشویق می‌کند تا سیاره را برای نسل‌های آینده سبزتر، سالم‌تر و قابل زندگی‌تر کنند.

تاریخچه ماه هوای پاک

ماه هوای پاک که هر سال در ماه می برگزار می‌شود، نخستین بار به‌عنوان یک رویداد یک‌هفته‌ای در سال ۱۹۷۲ آغاز شد و در سال ۱۹۹۴ به یک رویداد یک‌ماهه تبدیل شد. در این ماه کمپین‌های آگاه‌سازی ماه هوای پاک با هدف آموزش همگانی در مورد تأثیر آلاینده‌های هوا و اهمیت هوای پاک برای زندگی سالم تشکیل می‌شود. مصوبه هوای پاک در سال ۱۹۷۰ با هدف بهبود سلامت انسان و محیط زیست تدوین و امضا شد. مراسم هوای پاک مردم را تشویق می‌کند تا اقداماتی را برای بهبود کیفیت هوا، هم در سطح محلی و هم در سطح جهانی انجام دهند. پیشرفت‌هایی که کمپین‌ها برای پالایش هوا در ۴۰ سال گذشته به دست آورده‌اند، در ماه هوای پاک جشن گرفته می‌شود.

عواقب آلودگی هوا

تنفس ذرات آلودگی در هوا به مرور باعث سردرد، بیماری‌های تنفسی مانند آسم، آلرژی، ناراحتی‌های ریوی، حملات قلبی و سرطان می‌شود. کیفیت نامناسب هوا، علاوه بر خطراتی که برای سلامت جسمی دارد، می‌تواند با پایین آوردن سطح رفاه اجتماعی و روانی، عواقب جدی بر سلامت روان افراد داشته باشد. به همین دلیل ماه هوای پاک، مردم را از تأثیر فعالیت‌های روزانه بر کیفیت هوای محیط آگاه می‌کند و در روزهای خاص مانند روز دوچرخه‌سواری تا محل کار و روز اشتراک‌گذاری خودرو آنها را به ترویج فعالیت‌های پایدار تشویق می‌کند. همچنین در این ماه آموزش‌های گوناگونی برگزار می‌شود درباره اقداماتی که هر فرد می‌تواند در سطح فردی و اجتماعی برای بهبود کیفیت هوا انجام دهد.

نکاتی در مورد هوا

هوا فقط گاز نیست بلکه حاوی ذرات جامد ریزی به نام آئروسل است. هوا با انتقال ارتعاشات صدا به پروسه شنیدن صوت کمک می‌کند. وسایل نقلیه بزرگترین آلاینده‌های هوا هستند که مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن، هیدروکربن‌ها و سایر سموم را در هوا منتشر می‌کنند. هوا به جنگل‌کاری کمک می‌کند، وزش باد دانه‌ها را به نقاط مختلف می‌برد و باعث رشد گیاهان جدید می‌شود.

پاک‌ترین کشورهای جهان

یک گزارش جدید نشان می‌دهد که رعایت نکردن استاندارد بین‌المللی کیفیت هوا موجب آلودگی‌های مرگبار به‌ویژه در مکان‌هایی می‌شود که افزایش فعالیت‌های اقتصادی و دود سمی آتش‌سوزی‌ها تأثیر مهمی در کیفیت هوا دارند. از ۱۳۴ کشور و منطقه مورد بررسی در این گزارش، تنها هفت کشور شامل استرالیا، استونی، فنلاند، گرنادا، ایسلند، موریس و نیوزلند محدودیت دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (WHO) را برای ذرات ریز معلق در هوا که توسط خودروها، کامیون‌ها و فرایندهای صنعتی دفع می‌شوند، رعایت می‌کنند.

آلوده‌ترین کشورهای جهان

چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش، بورکینافاسو، کویت، هند، مصر و تاجیکستان به عنوان آلوده‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌شوند.

کد خبر 749691

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق