Web Analytics Made Easy - Statcounter

هوای شهرهای اراک و شازند صبح امروز به علت افزایش بیش از حد مجاز غلظت ذرات معلق در وضعیت ناسالم قرار گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ بر اساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای استان مرکزی شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای اراک ساعت ۸ صبح روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه به ۱۱۸ رسید که نشانگر کیفیت هوای ناسالم برای گروه های حساس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اطلاعات مرکز پایش هوای سازمان محیط زیست آلاینده اصلی ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ و ۱۰ میکرون است که این آلایندگی ناشی از منابعی همچون سوخت های فسیلی، صنایع و در روزهای اخیر گرد و غبار است.

همچنین شاخص کیفیت هوای شازند دیگر شهر صنعتی استان مرکزی نیز در این ساعت با شاخص ۱۵۳ در وضعیت ناسالم قرار گرفته است، در این لحظه اما اطلاعات ایستگاه سنجش کیفیت هوای ساوه وضعیت این شهر را در وضعیت قابل قبول نشان می دهد.

در عین حال بررسی‌های هواشناسی حاکی از مهیا بودن شرایط برای خیزش گرد و خاک در کشور عراق و انتقال به کشور است که در صورت وقوع تا صبح سه‌شنبه استان مرکزی را نیز تحت تاثیر قرا می‌دهد، سرعت باد لحظه‌ای در برخی از نواحی نیز از ۸۰ کیلومتر بر ساعت فراتر می‌رود و می‌تواند منجر به خیزش گردوخاک محلی در مناطق مستعد استان شود. 

از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۸ ناسالم برای اراک به ثبت رسیده و این در حالی است اراکی ها فروردین‌ماه امسال را بدون روز پاک پشت سر گذاشتند و اراک با ۱۸ روز ناسالم پس از اهواز و اصفهان در رتبه سوم دارا بودن بیشترین روزهای ناسالم کشور در سال ۱۴۰۱ قرار گرفت.

در سال ۱۴۰۰ اما تعداد روز های ناسالم اراک به رکورد بی سابقه ی ۱۶۵ روز رسید و این یعنی مردم اراک بیش از ۳ برابر سال گذشته ( ۵۲ روز ناسالم در سال ۹۹) هوای سرشار از آلاینده های شیمیایی خطرناک به ویژه گوگرد ناشی از مازوت سوزی نیروگاه شازند را تنفس کرده اند، شاخص کیفیت هوای اراک در سال گذشته حتی به ندرت در وضعیت قابل  قبول قرار گرفت و در اکثر مواقع ساعاتی از روز را در شرایط ناسالم قرار داشته است، در عین حال اراکی ها سال گذشته فقط ۸ روز هوای پاک را تجربه کرده اند.

چندی قبل معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه چهار هزار و ۴۰۰ نفر بر اثر آلودگی هوا در کشور فوت می‌کنند اظهار داشت: میانگین غلظت ذرات معلق در تهران، اهواز، مشهد، تبریز، شیراز، اصفهان، ایلام، سنندج، یاسوج، همدان، خرم آباد، اراک، کرج و کرمانشاه، ۶ برابر بالاتر از میانگین سازمان جهانی بهداشت است.

سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۹ تخمین زده که آلودگی هوای آزاد و داخلی در مناطق شهری و روستایی سالیانه منجر به بیش از هفت میلیون مرگ زودرس در سال می شود، به طور میانگین حدود ۵۴ درصد از مرگ های زودرس مربوط به آلودگی هوا در فضای باز به دلیل بیماری ایست قلبی و سکته مغزی است. هفت درصد از مرگ و میر ناشی از سرطان ریه و ۱۹ درصد از مرگ و میر به علت بیماری مزمن انسدادی ریوی است.

به گفته معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت نتایج نشان می دهد که به طور میانگین مرگ به علت بیماری های مزمن انسداد ریوی منتسب به ذرات معلق در کشور ۱۹.۱۱درصد بوده است.

محسن فرهادی افزود: بسیاری از افرادی که بر اثر تاثیرات مزمن آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند دچار بیمارهای قلبی و عروقی تنفسی و ریوی هستند، آلاینده های زیست محیطی ممکن است باعث مرگ آنی افراد نشود ولی از عمر مفید آنها کاسته می شود.

اکیداً توصیه می شود در شرایط آلودگی هوا گروه های حساس از جمله سالمندان، کودکان و بیماران قلبی و ریوی به منظور احتیاط بیشتر حدالامکان در این وضعیت از منزل خارج نشوند و سایر افراد از فعالیت‌های سنگین خارج از منزل اجتناب نمایند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: ذرات معلق کیفیت هوای آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۱۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان

بر اساس اعلام سامانه‌ پایش کیفی هوای کشور، هوای شهرهای اهواز، خرمشهر، ماهشهر و هندیجان در وضعیت آلوده برای گروه‌های حساس قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان و بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، وضعیت هوا امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ منتهی به ساعت ۰۹:۰۰ بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون، در ایستگاه‌های شهر اهواز از جمله حفاری ۱۵۴ و نیوساید ۱۵۳و پادادشهر ۱۳۱، اداره برق ۱۰۲ و شهرهای خرمشهر ۱۱۵ ماهشهر ۱۰۸ و هندیجان ۱۰۸ میکروگرم بر متر مکعب در وضعیت آلوده برای گروه‌های قرار گرفت و بر این اساس افراد باید از فعالیت‌های خارج از منزل خودداری کنند.

بر اساس طبقه‌بندی پنج‌گانه صورت گرفته در شاخص کیفیت هوا (AQI) از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

به گزارش ایمنا، کارگروه آلودگی هوای استان مدارس تمامی مقاطع در شهرهای اهواز، باوی، کارون و حمیدیه را در روز دوشنبه به صورت غیرحضوری اعلام کرد و دیروز نیز مدارس تایم صبح شهرهای اهواز باوی کارون خرمشهر آبادان و شادگان تعطیل شدند.

کد خبر 749590

دیگر خبرها

  • هوای اصفهان سالم است
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • هوای اصفهان سالم است/ شاخص شاهین‌شهر و زرین‌شهر بر مدار نارنجی
  • نمره هوای تهران در روز جمعه ۱۴ اردیبهشت
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای اصفهان و زرین شهر ناسالم برای گروه های حساس
  • هوای تهران «پاک» است
  • هوای تهران همچنان مطلوب است
  • هوای ۸ شهر اصفهان سالم است
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان